Met Viaster inzicht in ontwikkeling van mens en organisatie

Met Viaster inzicht in ontwikkeling van mens en organisatie

 

Met Viaster inzicht in ontwikkeling van mens en organisatie
Ook in uw organisatie werken mensen die niet toekomen aan dát waar ze écht goed in zijn. Viaster helpt u om talenten te ontdekken, in kaart te brengen en op een effectieve manier in te zetten. Wie hiervan profiteren? Uw organisatie en uw klanten, maar zéker ook uw medewerkers. De betrokkenheid neemt toe, zij raken enthousiast en presteren beter. De door praktijkprofessionals ontwikkelde HR-tool Viamens, is inmiddels het meest gewaardeerde systeem in z’n soort. Dat komt door de link die het maakt tussen prestaties, talenten, kansen en bedrijfsdoelstellingen. Ook is Viamens bijzonder gebruiksvriendelijk, veilig en inspirerend. Het een zeer betaalbaar systeem, mede omdat het afrekent op basis van het aantal medewerkers dat u invoert.

Viaster maakt sturen en coachen eenvoudig en leuk
Ondernemer en bedrijfscoach Jan Brunninkhuis is grondlegger van Viaster. “Ik ben enthousiast over het Rijnlands organisatiemodel, waarbij je verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie legt. Als mensen binnen een veilige omgeving de ruimte krijgen om te laten zien waar ze goed in zijn, en ze krijgen daarvoor erkenning…. dan gaat ‘het’ stromen. Dan gebeuren er mooie dingen. En daar worden we allemaal blijer van”, aldus Jan. “Ik denk graag mee met de ondernemer over het optimaal benutten van potentieel binnen de organisatie. Daarbij komen onderwerpen aan bod zoals; wat is de heersende bedrijfscultuur, wat zijn de behoeften en waar liggen kansen. Inzet van Viamens is een hulpmiddel om te komen tot ontwikkeling en groei van mensen en van de organisatie als geheel. Ik begeleid ondernemers graag daarbij. Het hoe en hoe vaak, hangt af van de situatie en van persoonlijke wensen.”

 

Betrokken medewerkers, minder verzuim
De HR-tool Viamens maakt inzet en prestaties van medewerker inzichtelijk. Dit geeft voldoening en het zet aan tot meer ‘volwassen’ arbeidsverhoudingen. De daarbij horende waardering en erkenning, vergroten de betrokkenheid. Vaak ook gaat dan in de betreffende organisatie het ziekteverzuim omlaag. Kortom; op meerdere manieren, verdient de investering in Viamens, zichzelf terug.

 

Lees en luister wat anderen vinden van Viaster
Weten wat anderen vinden van werken met Viaster en de HR-tool Viamens? Kijk op
https://viaster.nl/referenties/  of bel: 0541-700247 voor een afspraak met Jan Brunninkhuis van Viaster.